* Interpretarea serviciului are natură pur medicală și analizează parametrii obținuți în urma investigației. Interpretarea rezultatului obținut în context clinic se face numai în urma unui consult ce va fi achitat separat.
Markerii virali presupun efectuarea anumitor teste prin care se pot identifica factorii ce provoacă o infecție. Un test de marker viral presupune, în general, recoltarea unor probe de sânge.
Hepatita C este un tip de infecție virală ce poate fi identificată prin intermediul testului. Această condiție critică apare din cauza inflamației și infecției virale a ficatului. În funcție de gravitatea bolii și de simptome, aceasta este clasificată fie ca fiind acută, fie cronică. Unele dintre simptomele hepatitei C includ icter, greață, urină de culoare închisă, pierderea poftei de mâncare, dureri la nivelul articulațiilor, febră și dureri de stomac.
Testele virale pot fi făcute pentru viruși precum:
- Herpes simplex
- Varicela. Aceasta este cauzată de o formă a virusului herpetic numită virusul varicelo-zosterian (VZV). Se poate face un test viral pentru a vedea dacă o persoană a format imunitate după ce a avut varicelă sau după ce a primit vaccinul împotriva varicelei
- Virusul sincițial respirator (VRS)
- Virusul Epstein-Barr
- Citomegalovirus (CMV)
- Rotavirus
- Hepatită
- Verucile genitale (papilomavirusul uman sau HPV)
- Gripa
- Virusul imunodeficienței umane (HIV)
- Virusul BK
Pentru un test viral se folosesc diferite tipuri de probe. Acestea includ sânge, urină, scaun (fecale), țesut de organ, lichid spinal și salivă. Tipul de eșantion utilizat pentru test depinde de tipul de infecție care poate fi prezentă.