Responsabilitate Socială

Responsabilitate Socială
Responsabilitate socială
Responsabilitate socială

Strategia Centrului Medical Medsana în ceea ce privește responsabilitatea socială se bazează pe un set de principii și standarde bine definite, incluzând responsabilitățile noastre față de partenerii noștri - angajați, clienți, comunitate, furnizori și nu în ultimul rând impactul asupra mediului înconjurător.

Medsana completează astfel tradiția de implicare în viață comunității și responsabilitatea socială manifestată la nivelul întregii organizații din care face parte.

Că furnizor de servicii medicale private la nivel de București și Ploiești, ne-am propus de-a lungul celor 15 ani de activitate participăm activ la diverse proiecte care se desfășoară în comunitatea în care activăm:

• Campanie de donare de sânge
• Parteneriat cu Asociația Williams Syndrome România
• Parteneriat cu Organizația Salvați Copiii România
• Campanie de educare și prevenție Cancer de col uterin
• Programul anual Job Shadow Day
• Proiectul Fundația Sfânta Macrina
• Implicarea în proiecte ale Agenției Naționale Antidrog
• Proiecte în cadrul Ligii Studenților în Medicină
• Pupăză din Tei
• Participare la congrese și evenimente

De peste 10 ani, toate acestea demonstrază excelență în domeniul serviciilor medicale și valorile Medsana puse în slujba educației și științei, valori ce se îndreaptă cu succes spre pacienții și medicii din România.

Află mai multe

Proiecte în cadrul Ligii Studenților în Medicină
Proiecte în cadrul Ligii Studenților în Medicină

În 2002, Medsana a sprijinit inițiativa Ligii Studenților în Medicină și SOMS (Scientific Organisation of Medical Students) privind cunoașterea și recunoașterea studenților tineri cu rezultate bune în cercetare și înlesnirea legăturii între tinerii medici români și străini, care se ocupă de domeniul cercetării medicale.

Află mai multe

Implicarea în proiecte ale Agenției Naționale Antidrog
Implicarea în proiecte ale Agenției Naționale Antidrog

Înțelegând situația în care se află oamenii dependenți de tutun și de droguri din România, Medsana s-a implicat în 2004 și 2005 în proiecte ale Agenției Naționale Antidrog, care vizează oferirea sprijinului specializat în vederea renunțării la aceste vicii și informare cu privire la riscurile la care se supun dependenții de aceste substanțe deosebit de nocive pentru sănătatea lor fizică și psihică.

Află mai multe

Proiectul Fundația Sfânta Macrina
Proiectul Fundația Sfânta Macrina

Am fost întotdeauna aproape de copii, oferindu-le sprijinul material și spiritual, încercând să devenim o mare familie. Alături de noi, copiii au parte de cele mai frumoase cadouri în sărbătorile de Crăciun și Paște. Ziua Copilului este de asemenea un prilej de bucurie pentru cei mici, dar și pentru noi, aducându-ne aminte de copilărie.

Veghem continuu asupra stării lor de sănătate, oferindu-le gratuit servicii medicale la cele mai ridicate standarde. Am trecut din planul sentimentelor în plan material, contribuind la construirea unui spațiu de locuit modern, care să le permită o dezvoltare armonioasă.

Află mai multe

Programul anual Job Shadow Day
Programul anual Job Shadow Day

Programul anual Job Shadow Day derulat în parteneriat cu Junior Achievement România este unul de referință pentru domeniul educației pentru tineri întrucât participarea activă într-o firma le definește profilul unui manager de departament și îi orientează în alegerea viitoarei meserii.

Prin acest proiect se acordă suport educațional pentru elevii și studenții din anii terminali care urmează să ia decizia importantă de a alege domeniul și compania pentru care vor lucra.

Află mai multe

Campanie de educare și prevenție Cancer de col uterin
Campanie de educare și prevenție Cancer de col uterin

Fie că vorbim de programe de profilaxie dedicate unui anumit tip de companie de pe piață muncii, fie că vorbim de programe de profilaxie dedicate femeilor pentru depistarea cancerului de col uterin și/ sau de san, fie că vorbim de activități sezoniere promovate în clinicile noastre, toate acestea nu reprezintă decât dovezi ale faptului că nouă ne pasă de starea de sănătate a celor din jurul nostru.

Centrul Medical Medsana a participat la conferință ce a marcat punctul culminant al “Campaniei de prevenire a cancerului de col uterin” organizată de Asociația Studenților din Facultatea de Limbi Străine (ASLS România).

Echipa de medici specialiști din Centrul Medical Medsana formată din Dr. Anca Popa, medic primar obstetrică - ginecologie, Dr. Oana Zaharia, medic specialist obstetrică - ginecologie, și Dr. Doris Ionescu, medic specialist medicină de laborator, asistent universitar, a prezentat studentelor o serie de informații foarte utile legate de colul uterin, incidența și depistarea cancerului de col uterin, importantă testării PAP anuale chiar și de la vârste foarte fragede.

Aici puteți găși mai multe informații legate de cancerul de col uterin

Proiectul ajuns la cea de-a cincea ediție nu s-a adresat doar studentelor Facultății de Limbi Străine, ci tuturor studentelor Universității din București, și nu numai. Acest efort pentru responsabilizarea tinerelor a coalizat în jurul sau colaborarea a numeroase asociații studențești în virtutea unei mai bune promovări și vizibilitati și reprezintă un exemplu de acțiune de prevenție și educare în care Centrul Medical Medsana se implică cu toate resursele necesare.

Află mai multe

Parteneriat cu Organizația Salvați Copiii România
Parteneriat cu Organizația Salvați Copiii România

Parteneriat cu Organizația Salvați Copiii România - Medsana susțînător al Festivalului Brazilor de Crăciun, ediția 2010 - Centrul Medical Medsana s-a alăturat organizației Salvați Copiii in demersul de strângere de fonduri pentru facilitarea accesului la educație și prevenirea abandonului școlar al copiilor din familii defavorizate.

Află mai multe

Parteneriat cu Asociația Williams Syndrome România
Parteneriat cu Asociația Williams Syndrome România

Manifestările acestui sindrom sunt foarte diferite de la o persoană la altă iar cei cu manifestări foarte ușoare POT fi ajutați să ducă o viață aproape normală. Centrul Medical Medsana sprijină constant activitățile Asociației Williams pentru găsirea persoanelor afectate de acest sindrom și nediagnosticate până în prezent și sprijinirea lor și a familiilor lor.

Află mai multe

Prevenția cancerului de col uterin
Prevenția cancerului de col uterin

Reprezentanții Centrului Medical Medsana, Dr. Anca Popa, medic primar obstetrică-ginecologie, Dr. Oana Zaharia, medic specialist obstetrică-ginecologie și Dr. Doris Ionescu, medic specialist medicină de laborator, vor discuta joi, 22 martie a.c., începând cu ora 16, cu studentele Universității din București despre prevenția cancerului de col uterin, una dintre principalele afecțiuni feminine. Conferință va avea loc la Casă de Cultură a Studenților (Calea Plevnei 61).

“Ne bucurăm să sprijinim pentru al doilea an consecutiv această campanie deoarece considerăm că prevenția se face nu doar prin controale profilactice specifice, ci și prin educarea tinerelor. Cancerul cervical nu are vârstă. Că medic ginecolog am constatat de-a lungul timpului că leziunile canceroase au început să apară din ce în ce mai des la femeile tinere, care de multe ori le descoperă în stadii avansate deoarece nu efectuează controalele anuale preventive, cu precădere testul citologic Babeș-Papanicolau. Sperăm că joi să avem o audiență similară cu cea din 2011, când aproximativ 400 de studente au participat la conferință și au primit răspunsuri la întrebările pe care ni le-au adresat”, declara Dr. Anca Popa, medic primar obstetrică-ginecologie, Directorul Medical al Centrului Medical Medsana.

Medicii le vor prezența studentelor informații atât despre factorii de risc, afecțiunea în sine, cât mai ales despre felul în care cancerul cervical poate fi prevenit, le vor oferi materiale informative și le vor răspunde la întrebări. În plus, toate participantele la conferință, vor beneficia de un pachet personalizat de servicii medicale care include un test Babeș-Papanicolau și o consultație de specialitate.

Această acțiune se înscrie în programele de profilaxie pe care Centrul Medical Medsana le-a lansat în 2011. Programele presupun acțiuni de informare și educare, precum și pachete complexe de servicii medicale de prevenţie destinate persoanelor fizice (LadyCare şi LadyCare+ - împotriva cancerului de san şi de col, NutriCare - împotriva diabetului şi obezității, CardioCare – împotriva afecțiunilor cardiovasculare).

Despre importantă prevenției cancerului de col uterin

Pe plan mondial la fiecare două minute o femeie decedează din cauza cancerului de col uterin.
La nivel global, că prevalența, această afecțiune ocupă locul 2 în rândul femeilor cu vârstă între 15-45 ani, cu aproximativ 500.000 cazuri noi în fiecare an. Cancerul de col uterin sau cervical ocupă locul trei în ceea ce privește mortalitatea prin cancer la femei, după cancerul de san și cel pulmonar (1), peste 270.000 de femei pierzându-și viață din cauza acestei boli, în fiecare an.

În Europa, la fiecare 18 minute o femeie moare de cancer de col uterin, România ocupând primul loc din Europa în ceea ce privește mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin, de 6,3 ori mai mult decât media țărilor din Uniunea Europeană.

În România, incidența cancerului de col uterin este de 31/100.000 de femei, iar mortalitatea este de 18.3/100.000 de femei.

Cancerul de col uterin este o afecțiune gravă, dar care poate fi prevenită prin controale periodice. Dacă este diagnosticat în stadii incipiente, poate fi tratată și vindecată, însă, de multe ori, intervenția chirurgicală este radicală, iar femeia va suportă o trauma psihică importantă.

Pe lângă infecția cu HPV (în 95% din cazuri), există și alți co-factori implicați în apariția cancerului de col uterin, precum:

• fumatul (23,6%)
• vârstă precoce de debut a vieții sexuale
• parteneri sexuali multiplii
• multiparitatea (număr mare de sarcini)
• utilizarea prelungită a contraceptivelor orale (14%)
• infecții genitale concomitente (chlamidia)
• infecții HIV (0.1%)
• factori genetici și imunodepresii

Testarea preventivă

Testul citologic Babeș-Papanicolau este un test nedureros, fără riscuri, care poate indică din timp modificări ale celulelor colului uterin și implicit ajută în diagnosticarea precoce și tratarea acestui timp de cancer.

În SUA, în 2004, American Cancer Society recomandă efectuarea primului test Pap la 3 ani de la începutul vieții sexuale, dar nu mai târziu de vârstă de 21 de ani, urmând apoi o testare anuală până la împlinirea vârstei de 70 de ani, cu excepția recomandării de efectuare la fiecare 2 ani pentru testul în mediu lichid și dacă 3 teste Pap consecutive sunt în limite normale, la femeile peste 30 de ani.

În România, din cauza incidenţei foarte crescute a cancerului de col, recomandările sunt că PAP testul să se efectueze în fiecare an.

Statistici cancer de col uterin în România:

• Populația feminină (≥ 15 ani) cu risc de cancer cervical – 9,44 milioane
• Numărul de cazuri noi de cancer de col uterin într-un an este de 3402
• Numărul de decese anual datorate cancerului de col uterin este de 2005
• Numărul de cazuri noi de cancer de col uterin estimat pentru 2025 este de 3494
• Numărul de decese pe an în 2025 prin cancer de col uterin este estimat la 2210

Referințe 1. www.informarehpv.ro
2. Raport 2010, Organizația Mondială a Sănătății, paginile v,6&12 – WHO/ICO HPV Information Centre: http://apps.who.int/hpvcentre/statistics/dynamic/ico/country_pdf/ROU.pdf?CFID=2277441&CFTOKEN=61248880

Află mai multe

Întinde o mână de ajutor, donează sânge!
Întinde o mână de ajutor, donează sânge!

Campania s-a derulat la Centrul de transfuzie sanguină Ploiești, aflat în șoseaua Vestului nr 24A începând cu orele 08.00, Ploiești-ul fiind orașul în care această a două ediție a campaniei a debutat.

Milioane de oameni din întreagă lume datorează viață donatorilor voluntari de sânge. În România numărul de donatori este foarte mic comparativ cu restul țărilor europene. Va așteptăm să donați sânge că să salvați o viață.

Află mai multe

Bucuria unui Crăciun fericit!
Bucuria unui Crăciun fericit!

Contribuie cu puțin pentru foarte mult. Oferă-le bucuria unui Crăciun fericit!

Din respect pentru viață și din dragoste pentru copii, Centrul Medical Medsana a inițiat în anul 1998 colaborarea cu Fundația Sfânta Macrina. Am fost întotdeauna aproape de copii, oferindu-le sprijin material și spiritual.

Veghem continuu asupra stării lor de sănătate, oferindu-le gratuit servicii medicale la cele mai ridicate standarde. Am trecut din planul sentimentelor în plan material, contribuind la construirea unui spațiu de locuit modern, care să le permită o dezvoltare armonioasă.

Fundația Sfânta Macrina este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 1996. Scopul statutar al Fundației îl constituie integrarea socială a copiilor și tinerilor dezavantajați social, prin furnizarea unor servicii sociale care să asigure o integrare socială completă și stabilă tuturor beneficiarilor Fundației. Indiferent de tipul de serviciu oferit, intervenția este centrată pe copil, pe nevoile și potențialul acestuia, urmărind în orice etapă interesul copilului.

Toate serviciile sociale oferite sunt centrate pe educație și sprijin pentru absolvirea învățământului obligatoriu, pentru pregătirea profesională și învățarea unor deprinderi de viață independența, considerate drept elemente absolut necesare pentru integrarea socială și profesională a beneficiarilor.

Din anul 2005, Fundația Sfânta Macrina este acreditată de către Direcția Generală de Asistență Socială din cadrul Ministerului Muncii Solidariatii Sociale și Familiei, că furnizor servicii sociale pentru următoarele servicii: Centru de zi pentru copii în situații de risc, Centru de Plasament și Locuințe Protejate pentru tineri.

Află mai multe

Dați o mână de ajutor!
Dați o mână de ajutor!

Am trecut din planul sentimentelor în plan material, contribuind la construirea unui spațiu de locuit modern, care să le permită o dezvoltare armonioasă. Fundația Sfânta Macrina este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 1996.

• Scopul statutar al Fundației îl constituie integrarea socială a copiilor și tinerilor dezavantajați social, prin furnizarea unor servicii sociale care să asigure o integrare socială completă și stabilă tuturor beneficiarilor Fundației.
• Indiferent de tipul de serviciu oferit, intervenţia este centrată pe copil, pe nevoile și potențialul acestuia, urmărind în orice etapă interesul copilului.
• Toate serviciile sociale oferite sunt centrate pe educație și sprijin pentru absolvirea învățământului obligatoriu, pentru pregătirea profesională și învățarea unor deprinderi de viață independența, considerate drept elemente absolut necesare pentru integrarea socială și profesională a beneficiarilor.
• Din anul 2005, Fundația Sfânta Macrina este acreditată de către Direcția Generală de Asistență Socială din cadrul Ministerului Muncii Solidarității Sociale și Familiei, că furnizor servicii sociale pentru următoarele servicii:

Centru de zi pentru copii în situații de risc, Centru de Plasament și Locuințe Protejate pentru tineri.

Dați o mâna de ajutor!
Ajutați-i să crească într-un mediu sănătos.
Contribuțiile pentru oameni și pentru viitor sunt investiții în mai bine. Și nu sunt niciodată prea puțîn. Donațiile făcute în contul IBAN RO44RNCB0075035224320001 BCR Sector 4 se vor transformă în educație și grijă.

Cu sprijinul dumneavoastră reușim să aducem bucuria în sufletul copiilor.

În perioada 15 - 31 decembrie 2012, 2% din încasările Clinicilor Medsana vor fi donate Centrului Sfânta Macrina.

Află mai multe

Participare la congrese și evenimente
Participare la congrese și evenimente

Încă de la înființare, Medsana a înțeles nevoia medicilor de a se specializa și de a fi permanent la curent cu noile tehnologii, proceduri și tratamente. De aceea participa anual că sponsor pentru numeroase congrese și evenimente științifice.

Află mai multe

Te sunăm noi Linkuri rapide