* Interpretarea serviciului are natură pur medicală și analizează parametrii obținuți în urma investigației. Interpretarea rezultatului obținut în context clinic se face numai în urma unui consult ce va fi achitat separat.
Probele se primesc/ recoltează după următorul program: L- V: 07.00 - 18.00; S: 08.00 - 10.30
Probele se primesc/ recoltează după următorul program: L- V: 07.00 - 12.00
Imunologia are ca obiect de studiu sistemul imunitar și se concentrează pe capacitatea acestuia de a apăra organismul. La o persoană sănătoasă, sistemul imunitar ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor prin respingerea virușilor și a bacteriilor străine. Atunci când sistemul imunitar este defectuos, acesta nu reușește să protejeze organismul. Aceste analize de imunologie utilizează antigene (proteine străine) și anticorpi (imunoglobuline) pentru a detecta anomalii ale sistemului imunitar.
Bolile cauzate de tulburări ale sistemului imunitar pot fi cauzate de imunodeficiență, în care părți ale sistemului imunitar nu reușesc să ofere un răspuns adecvat, sau de autoimunitate, în care sistemul imunitar răspunde în exces, provocând daune organismului gazdei sale. Alte tulburări imunitare includ hipersensibilitatea, în care sistemul răspunde în mod inadecvat sau prea intens la compuși inofensivi, ca în cazul astmului și al alergiilor.
Imunologii lucrează cu următoarele tipuri de probleme medicale:
- Boli respiratorii (legate de plămâni și respirație), inclusiv astm, sinuzită și boli pulmonare ocupaționale
- Bolile oculare, cum ar fi rinita alergică sau febra fânului
- Boli ale pielii, cum ar fi eczema și dermatita de contact
- Reacții severe la medicamente, alimente, vaccinuri și înțepături de insecte
- Tulburări gastrointestinale
- Boli autoimune, cum ar fi scleroza multiplă sau lupusul