Sistemul imunitar este o rețea de organe, globule albe și anticorpi. Acest sistem funcționează împreună pentru a ne proteja organismul de bacterii și virusuri, care provoacă infecții și afecțiuni.
Coprul nostru are nevoie de nutrienți pentru a funcționa optim, nutrienți pe care îi putem asigura prin suplimente, dar și prin anumite alimente.
Iată care sunt vitaminele ce ajută la întărirea sistemului imunitar și alimentele care le conțin:
Vitamina C
Vitamina C acționează ca un antioxidant, ceea ce înseamnă că ajută corpul să se protejeze de toxinele care provoacă inflamație în organism.
Alimente bogate în vitamina C: ardeiul gras roșu sau verde, portocalele, grefa, kiwi, broccoli crud sau fiert.
Vitamina B6
Vitamina B6 este esențială pentru organismul nostru deoarece unul dintre rolurile acestea este de a produce celulele care ajută la lupta împotriva virusurilor și a bacteriilor.
Alimente bogate în vitamina B6: năutul, carnea de vită, pieptul de pui, peștele precum somonul sau tonul, cartofii, carnea de curcan, bananele, brânza de vacă, dovleacul.
Vitamina E
Vitamina E este un puternic antioxidant care ajută corpul să lupte împotriva infecțiilor.
Alimente bogate în vitamina E: semințele de floarea soarelui, nucile (migdale, arahide), spanacul, mango, roșiile.
Zincul
Zincul este un inflamator și antioxidant și mai este numit și „păzitorul sistemului imunitar” pentru că este responsabil de buna funcționare a celulelor sistemului imunitar.
Alimente bogate în zinc: semințele de dovleac, lintea, iartul, laptele.