banner

Cardiologie

ELECTROCARDIOGRAMA CU INTERPRETARE

160.00 lei

160.00 lei

PROBA EFORT

460.00 lei

460.00 lei

Cardiologie

Cardiologia este o specialitate medicală care se ocupă de diagnosticul și tratamentul afecțiunilor inimii și ale vaselor de sânge. Principalele afecțiuni pe care le tratează sunt: cardiopatia, hipertensiunea arterială, aritmia, ateroscleroza, reumatismul articular acut, varicele, tromboza venoasă profundă etc.

În cazul în care o persoană prezintă simptome ale unei afecțiuni cardiace, medicul de familie vă poate trimite la un cardiolog pentru a efectua analize specifice secției de cardiologie.

Simptomele care pot indica o problemă cardiacă includ:

  • dificultăți de respirație
  • amețeli
  • dureri în piept
  • schimbări în ritmul sau frecvența cardiacă
  • tensiune arterială ridicată

Când trebuie să efectuați un consult cardiologic?

Medicul dvs. de familie vă poate trimite la un cardiolog dacă aveți o problemă cu inima sau cu vasele de sânge, probleme ce ar necesita o îngrijire suplimentară. Dacă simțiți dureri în piept, amețeli sau dificultăți de respirație, este posibil să aveți nevoie de un control cardiologic. 

Ce presupune un consult cardiologic?

Un medic specializat în cardiologie va face un examen fizic, acordând o atenție deosebită ascultării inimii dumneavoastră. De asemenea, acesta va analiza și istoricul dvs. medical. Cardiologul dvs. va dori să știe dacă frații, părinții sau alte persoane din familia dvs. au avut probleme cardiace. 

Cu aceste informații, medicul cardiolog va putea mult mai ușor să diagnosticheze tipul de problemă cardiacă pe care o puteți avea.

În funcție de simptomele dumneavoastră, pot fi efectuate și alte investigații cardiologice, precum:

  • Teste de sânge – pentru a exclude alte afecțiuni sau boli de sănătate
  • Ecocardiogramă – un test pentru a vizualiza structura și funcția inimii
  • Test de efort – pentru a măsura performanța inimii și limitele acesteia
  • ECG ambulatoriu - pentru a verifica dacă există ritmuri cardiace anormale
  • Coronarografia (cateterizarea cardiaca) – un test în care un mic tub este introdus la nivelul unei artere spre inimă, pentru a afla informații despre structura și funcția inimii
  • Imagistica prin rezonanță magnetică cardiovasculară (RMN sau IRM) – determină anomalii în funcțiile mecanice ale inimii
  • Electrocardiografie – pentru a măsura activitatea electrică a inimii

Rezultatele acestor investigații specifice secției de cardiologie sunt apoi interpretate pentru a determina un diagnostic precis și pentru a recomanda cel mai potrivit plan de tratament pentru ameliorarea simptomelor. 

De asemenea, medici cardiologi pot recomanda pacientului să mențină o dietă adecvată sau să adopte anumite modificări la nivelul stilului de viață pentru a preveni apariția sau agravarea ulterioară a afecțiunii vasculare. Pentru afecțiuni cu simptome mai grave, cardiologii vă pot recomanda să consultați un chirurg cardiovascular dacă este necesar un tratament invaziv.

Prețul nu include eventualele investigații suplimentare de specialitate efectuate de medicul examinator în cadrul consultației.

Te sunăm noi Linkuri rapide