* Interpretarea serviciului are natură pur medicală și analizează parametrii obținuți în urma investigației. Interpretarea rezultatului obținut în context clinic se face numai în urma unui consult ce va fi achitat separat.
Detectarea microorganismelor, cum ar fi agenții patogeni și bacteriile, constituie punctul central al testelor microbiologice. Unele microorganisme pot fi alergeni, altele pot determina infecții grave ce pot deveni fatale pentru pacient.
Diagnosticarea moleculară este utilizată pentru a diagnostica, monitoriza și trata o boală existentă; pentru a detecta riscurile și pentru a selecta terapii personalizate pentru fiecare pacient în parte. Orice afecțiune sau anomalie care implică celulele pot beneficia de testele moleculare.
Diagnosticarea moleculară se poate regăsi în:
Genetica este o ramură a medicinii care a cunoscut cele mai mari și mai rapide progrese în ultimii ani. Rezultatele unui test genetic pot influența alegerea unei persoane în legătură cu starea să de sănătate și controlul bolii acesteia, precum și luarea unor decizii informate.
Diagnosticul genetic nu depinde întotdeauna de testările genetice. Acesta poate fi suspectat și prin examen fizic, combinat cu date de istoric familial, teste biochimice uzuale, examinări radiologice, ecografice și electrofiziologice.
Testele genetice se clasifică în teste de screening: prenatale și neonatale, teste diagnostice, teste predictive: presimptomatice (când o persoană sănătoasă este testată pentru o boală cu debut tardiv) și de predispoziție genetică (când se determină riscul crescut sau scăzut al unei persoane de a dezvoltă o boală) și teste reproductive (testarea stării de purtător pentru o boală genetică, testarea prenatală diagnostică și testarea preimplantatorie realizată în combinație cu fertilizarea în vitro).
Acuratețea diagnosticului genetic final obținut va depinde de recomandarea corectă a testelor specifice, care nu întotdeauna vor fi cele mai noi și mai scumpe. Consilierea genetică joacă un rol important în selecția testărilor genetice potrivite și interpretarea corectă a rezultatelor, stabilirea planului de tratament și implicațiile pentru alți membri ai familiei.
Ce este genotiparea?
Tehnica de genotipare poate detecta anomaliile genetice minore care pot contribui la modificări fenotipice semnificative.
Analizele de genotipare compară o secvență de ADN cu cea a unui alt eșantion sau cu o secvență de referință pentru a descoperi variații în completarea genetică.
Aproape toate cancerele de col uterin, majoritatea cancerelor anale și orofaringiene, precum și unele cancere vaginale, vulvare și peniene sunt cauzate de papilomavirusul uman (HPV). Testele moleculare de detectare a papilomavirusului uman (HPV) sunt esențiale în prevenirea cancerului de col uterin. În același timp, putând fi utilizate și pentru monitorizarea cancerelor la bărbați.
*Clinicile Medsana oferă servicii de microbiologie moleculară atât în București, cât și în Ploiești. Tarifele serviciului dorit pot fi regăsite mai jos, ex. testare HPV-PCR (detecție + genotipare) poate fi regăsită la un preț de 430 de lei.