* Interpretarea serviciului are natură pur medicală și analizează parametrii obținuți în urma investigației. Interpretarea rezultatului obținut în context clinic se face numai în urma unui consult ce va fi achitat separat.
Genetica este o ramură a medicinii care a cunoscut cele mai mari și mai rapide progrese în ultimii ani. Rezultatele unui test genetic pot influența alegerea unei persoane în legătură cu starea să de sănătate și controlul bolii acesteia, precum și luarea unor decizii informate.
Diagnosticul genetic nu depinde întotdeauna de testările genetice. Acesta poate fi suspectat și prin examen fizic, combinat cu date de istoric familial, teste biochimice uzuale, examinări radiologice, ecografice și electrofiziologice.
Testele genetice se clasifică în teste de screening: prenatale și neonatale, teste diagnostice, teste predictive: presimptomatice (când o persoană sănătoasă este testată pentru o boală cu debut tardiv) și de predispoziție genetică (când se determină riscul crescut sau scăzut al unei persoane de a dezvoltă o boală) și teste reproductive (testarea stării de purtător pentru o boală genetică, testarea prenatală diagnostică și testarea preimplantatorie realizată în combinație cu fertilizarea în vitro).
Acuratețea diagnosticului genetic final obținut va depinde de recomandarea corectă a testelor specifice, care nu întotdeauna vor fi cele mai noi și mai scumpe. Consilierea genetică joacă un rol important în selecția testărilor genetice potrivite și interpretarea corectă a rezultatelor, stabilirea planului de tratament și implicațiile pentru alți membri ai familiei.
Ce sunt bolile cu transmitere sexuală (BTS)?
Bolile cu transmitere sexuală (BTS), sau infecțiile cu transmitere sexuală (ITS), sunt infecții care se transmit de la o persoană la alta prin contact sexual. Bacteriile, virușii sau paraziții care provoacă bolile cu transmitere sexuală pot fi transmise prin sânge, spermă sau fluide vaginale și alte fluide corporale. Anumite boli se pot transmite prin alte contacte fizice intime, cum ar fi herpesul și HPV care se transmit prin contactul intim direct piele la piele. De aceea, efectuarea unui pachet de analize pentru boli cu transmitere sexuală este foarte important.
Există peste 20 de tipuri de astfel de boli, printre care:
Care sunt simptomele bolilor cu transmitere sexuală (BTS)?
BTS nu provoacă întotdeauna simptome sau poate provoca doar simptome ușoare. Totuși, chiar și fără simptome, puteți transmite infecția partenerului dvs. Așa că este important să folosiți protecție, cum ar fi un prezervativ, în timpul sexului. Și vizitați-vă medicul în mod regulat pentru a depista bolile cu transmitere sexuală prin intermediul unui test sau teste pentru boli venerice/cu transmitere sexuală, pentru a putea identifica și trata o infecție înainte de a o transmite mai departe.
Dacă există simptome, acestea ar putea include:
Cum sunt diagnosticate bolile cu transmitere sexuală (BTS)?
Dacă sunteți activ din punct de vedere sexual, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră despre pericolul de a contacta BTS și dacă trebuie să vă testați. Aceste analize BTS sunt deosebit de importante, deoarece multe boli cu transmitere sexuală nu provoacă de obicei simptome.
Unele boli cu transmitere sexuală pot fi diagnosticate în timpul unui examen fizic sau prin examinarea microscopică a unei răni sau a unui lichid prelevat din vagin, penis sau anus. Testele de sânge pot diagnostica alte tipuri de BTS.
*Clinicile Medsana oferă posibilitatea efectuării analizelor dorite, atât în București, cât și în Ploiești. Tarifele serviciului dorit pot fi regăsite mai jos, ex. un pachet de analize BTS poate fi regăsit la un preț de 650 de lei.