* Interpretarea serviciului are natură pur medicală și analizează parametrii obținuți în urma investigației. Interpretarea rezultatului obținut în context clinic se face numai în urma unui consult ce va fi achitat separat.
Parodontologia este o specialitate dentară care se ocupă de structurile de susținere care înconjoară dinții, cunoscute sub numele de parodonțiu.
Osul alveolar, cementul radicular, ligamentul parodontal și gingia alcătuiesc parodonțiul. Ligamentul parodontal, care leagă cementul care acoperă rădăcina dintelui, susține dinții în interiorul osului alveolar. Aceste țesuturi vii se pot adapta la diverse schimbări din gură, permițând dinților să rămână într-un loc stabil.
Dentiști specializați în parodontologie se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul bolii parodontale (cunoscută sub numele de boala gingivală), precum și de inserția de implanturi dentare.
La ce mă pot aștepta de la prima mea vizită?
În mod normal, parodontologul va verifica istoricul dumneavoastră medical și dentar complet la prima vizită. Este esențial să îi comunicați medicului dvs. dacă luați medicamente sau sunteți tratat pentru orice afecțiune care ar putea afecta îngrijirea parodontală, inclusiv bolile de inimă, diabetul sau sarcina.
Dentistul specializat în parodontologie vă va inspecta gingiile pentru a vedea dacă există semne de recesiune, va evalua modul în care dinții intră în contact unii cu alții atunci când mușcă și va verifica dacă dinții sunt slăbiți. Parodontologul dumneavoastră va evalua în continuare sănătatea gingiilor dumneavoastră prin introducerea unui mic instrument de măsurare (numit sondă) în spațiile dintre dinți și gingii (cunoscute sub numele de buzunare parodontale) pentru a determina adâncimea acestora. Se pot folosi raze X pentru a examina sănătatea osului de sub linia gingivală.
De ce am nevoie de un consult la un parodontolog?
Medicul dentist generalist vă poate îndruma către un dentist specializat în parodontologie din următoarele motive:
Gingii sângerânde, umflate sau în retragere
Dinți slăbiți
Modificare a mușcăturii (modul în care dinții de sus și de jos intră în contact unul cu celălalt)
Durere sau disconfort în interiorul, în jurul sau sub gingii dumneavoastră
Aveți un istoric personal sau familial de boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet, boli respiratorii, osteoporoză sau cancer
Sunteți fumător, ceea ce vă crește riscul de a dobândi o boală avansată
*Clinicile Medsana oferă servicii de parodontologie doar în București. Tarifele serviciului dorit pot fi regăsite mai jos.
Tarifele serviciilor stomatologice sunt orientative. Costul final al tratamentului va fi comunicat după stabilirea planului de tratament, în cadrul consultației stomatogice.