* Interpretarea serviciului are natură pur medicală și analizează parametrii obținuți în urma investigației. Interpretarea rezultatului obținut în context clinic se face numai în urma unui consult ce va fi achitat separat.
*Pentru acordarea acestui serviciu este necesară prezentarea unei scrisori medicale care să conțină: antetul unității, diagnosticul, efectuarea testării la antibiotic, ritmul de administrare a substanței, ritmul de schimbare a branulei, semnătura și parafa medicului. Procedura se asigură în intervalul orar 08.00 - 20.00 (de luni până vineri) și 08.00 - 12.00 (în zilele de sâmbătă).
Prin intermediul unei injecții se poate administra conținutul medicamentos în stare lichidă unei persoane. Această metodă utilizează un ac și o siringă.
Zona unde injecția va fi efectuată este determinată de mai mulți factori:
Tipuri de injecții
Injecție intravenoasă
Injecția intravenoasă este utilizată atunci când sunt necesare mai multe injecții. Un cateter este introdus în venă, iar conținutul medicamentos este administrat.
Acest tub de plastic este frecvent plasat în antebraț, dosul mâinii, fosa antecubitală sau în gleznă, aproape de picior.
De obicei, medicul administrează o injecție intravenoasă în următoarele situații:
Injecția subcutanată
Injecția subcutanată este utilizată atunci când medicamentația trebuie să fie prezentă constant în organism. Acul este introdus în hipoterm, iar medicamentul este administrat.
De obicei se apelează la această metodă atunci când alte metode de administrare nu au dat rezultate.
Această injecție este adesea administrată în abdomen, braț sau coapsă. De asemenea, injecția subcutanată este utilizată pentru: insulină, diabet, injecții hormonale pentru tratamentul fertilității și anticoagulanții pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge.
Injecția intramusculară
Injecția intramusculară este utilizată atunci când medicamentația trebuie absorbită rapid în fluxul sanguin.
Este recomandat ca această injecție să fie administrată într-un mușchi: coapsă, fese sau brațul superior. Totodată, locul unde doriți să utilizați injecția trebuie să:
Vaccinul antigripal pentru copii
Virusul gripal este responsabil pentru gripă. Pe lângă faptul că este o afecțiune neplăcută, aceasta poate cauza complicații majore precum bronșita, pneumonia, encefalita, etc.
Deși, persoanele ce se îmbolnăvesc de gripă au simptome ușoare, categoriile vulnerabile (copii, dar și tinerii cu afecțiuni cronice) prezintă un risc mai mare de complicații. Copiii sunt mai predispuși să o dobândească, dar și să o răspândească. De aceea, utilizarea un vaccin antigripal nazal este foarte importantă.
*Clinicile Medsana oferă servicii medicale atât în București, dar și în Ploiești. Tarifele serviciului dorit pot fi regăsite mai jos, ex. un vaccin nazal antigripal tetravalent poate fi regăsit la un preț de 200 de lei.
*Orice procedură medicală va fi realizată numai după un consult prealabil la medicul specialist care efectuează respectivul serviciu medical. Momentul intervenției / manevrei / investigației va fi stabilit de comun acord cu medicul specialist în urma consultului.